במהלך חודש נובמבר 2022, תקף הנאשם בצורה קשה אדם אחר, וזאת במסגרת ויכוח ביניהם על רקע טענת הנאשם כי האדם האחר פגע עם רכבו בקטנוע עליו רכב הנאשם. ואולם, ויכוח שראוי היה כי ייגמר בהחלפת פרטים והליכת כל אחד מהם לדרכו, הסתיים בפציעתו הקשה של האדם האחר על ידי הנאשם שהכה אותו בעוצמה עם קסדתו.
אירוע זה חרג מגבולותיו של בית המשפט וסוקר על ידי כלי התקשורת כדוגמה למקרה אלימות מיותר שמסמל את הפיכת הכביד לזירה אלימה ומדממת על עניינים של מה בכך. ואכן, לאור פרץ האלימות החריג שבו נקט הנאשם, קבע בית המשפט המחוזי בתל אביב כי יש להטיל עליו עונש חמור ומרתיע.
הנאשם תקף את המתלונן באמצעות קסדה לא פחות מ- 3 פעמים
ראשיתו של האירוע בגינו הועמד הנאשם לדין, הוא בנסיעה שלו ושל המתלונן באזור תל אביב, כאשר השניים עוצרים להחליף ביניהם פרטים לאור טענת הנאשם כי המתלונן פגע בקטנועו. במהלך השיח בין המתלונן והנאשם אשר נערך בצידי הכביד, היכה המתלונן את הנאשם על ידי שליחת אגרוף לפניו, כאשר על ראשו של הנאשם הייתה קסדה.
בעקבות אגרופו של המתלונן, הוריד הנאשם את הקסדה ובין השניים נמשך שיח נוסף עד שלפתע הטיח הנאשם את קסדתו בפניו של המתלונן. כתוצאה מכך, נפל המתלונן על הכביש, בעוד שהנאשם התרחק מהמקום. ואולם בעוד המתלונן מנסה לקום מהכביש, רץ אליו הנאשם והטיח בו את הקסדה פעם נוספת וזאת בפניו ובחוזקה.
המתלונן אשר בשלב זה הוכה כבר פעמיים על ידי הנאשם שעשה שימוש בקסדתו ככלי תקיפה, ניגש פעם נוספת אל הנאשם ובשלב זה, בתגובה להתקרבות המתלונן, זרק הנאשם את קסדתו אל עבר פניו של המתלונן אשר איבד את הכרתו ונפגע באופן קשה בראשו כתוצאה מהטחת הקסדה לפניו בפעם השלישית.
תסקיר קורבן העבירה הצביע על גרימת נזק ממשי ורחב למתלונן
הנאשם נעצר מעט בסמוך לקרות האירוע והועמד לדין בעבירות של אלימות חמורה במסגרת אישום שהוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב. הנאשם לא ניהל הליך הוכחות בתיק והודה במסגרת הסדר טיעון שלא כלל הסכמה באשר לעונש. במסגרת ההסדר, הורשע הנאשם בעבירה של גרימת חבלה חמורה בנסיבות מחמירות שהינה עבירה שהעונש בצידה על פי חוק העונשין יכול להגיע עד 14 שנות מאסר.
טרם דיון הטיעונים לעונש, הוכן בעניינו של הנאשם תסקיר מטעם שירות המבחן. על פי התסקיר, עלה כי הנאשם הוא בעל עבר פלילי. עוד צוין כי אף שהנאשם טוען כי האירוע בו הורשע הינו נקודתי, בחינה מעמיקה אודותיו מגבשת את החשש כי קיים סיכון גבוה להישנות של התנהגות אלימה מצדו בעתיד, ואף קיים סיכוי גבוה כי התנהגות אלימה עתידית בה יהיה מעורב צפויה להיות ברף חומרה גבוה.
לצד התסקיר השלילי בעניינו של הנאשם, הוגש לבית המשפט תסקיר קורבן עבירה שהינו כלי השמור למקרים של עבירות אלימות או מין ברף חומרה גבוה. על פי תסקיר זה, עלה כי המתלונן נזקק עקב הפגיעה לתקופת החלמה ושיקום וכי החוויה שעבר הייתה טראומטית עבורו. עוד צוין כי התקיפה על ידי הנאשם פגעה בתפקוד המתלונן במספר מישורי חיים – פיזי, רגשי, כלכלי ותפקודי.
על יסוד שני תסקירים אלו, ביקשה המדינה במסגרת טיעוניה לעונש, כי יוטל על הנאשם עונש מאסר בן מספר שנים וזאת הן לאור נתוני העבירה והן לאור עברו הפלילי העשיר, וזאת לצד חיוב בפיצוי למתלונן. מנגד, ביקש בא כוחו של הנאשם להטיל עליו עונש ההולם את העובדה כי מעשיו של הנאשם היו ספונטניים וללא תכנון מקדים וכי העונש שראוי להטיל עליו לא עולה על 15 חודשי מאסר בפועל.
אלימות בכביש היא מעשה חמור ועל מבצעיה לתת את הדין
בית המשפט המחוזי בתל אביב סקר את נסיבות ביצוע העבירה לצד סקירת הפסיקה ונתוניו האישיים של הנאשם בדגש על עברו הפלילי המכביד והתסקיר השלילי שנערך בעניינו. בשקלול כל אלו, ובחסות הקביעה כי מעשי אלימות בכביש מחייבים ענישה מחמירה והולמת, הטיל עליו בית המשפט עונש של 30 חודשי מאסר, מאסר מותנה וחיוב בפיצוי המתלונן בסך של 20,000 ש"ח.
לקריאת פסק הדין המלא ראו ת"פ 34635-11-22 מדינת ישראל נ' גרינפלד